Achtergrond en ervaring

Met een studie Nederlandse taal- en letterkunde achter de kiezen kan ik zeggen dat ik weet waar ik over praat en schrijf als het over woorden gaat. In 2001 rondde ik deze opleiding succesvol af om vervolgens via allerlei omzwervingen terecht te komen bij Achterhoek Nieuws, waar ik sinds 2015 als correspondent voor werk. Op basis van interviews schrijf ik redactionele stukken en advertorials. Ook maak ik persberichten voor organisaties, verenigingen en particulieren die ingezonden kunnen worden naar de redactie. In 2017 begon ik te werken als correspondent en columnist voor Trikker, een platform voor journalisten.

De liefde voor geschreven taal heb ik van kinds af aan gehad. Op de lagere school schreef ik gedichten in een geel gedichtenschriftje met een roodborstje op de voorkant. Tijdens mijn middelbare schooltijd zat ik bij schoolkrant “Sphinx”. In 2008 begon ik met bloggen, wat een succes bleek. Naar aanleiding van deze blogs zijn er drie boeken verschenen. Om mij wat meer te bekwamen in het schrijven volgde ik in 2010 een cursus schrijven voor het web.

Samen met Dyon Temming van ‘Het Buitenburo’ en Dorian Temming van o.a. ‘Studio Dat’ ben ik betrokken bij de oprichting van de Vrije Soos en Literaire Soos. Initiatieven waarmee het creatieve en kunstenaarsleven in Oost Gelre opbloeit.

Een andere kant van mij is het schrijven van liedteksten. Dit heb ik gedaan voor het trio TweeFM. Zij hebben de woorden vervolgens enthousiast op muziek gezet. De liedtekst ‘Lief zijn’ is opgenomen op de gelijknamige LP die in oktober 2017 is verschenen.

Voorlezen uit en vertellen over eigen werk heb ik al verschillende malen gedaan: tijdens Mode & Kunst Groenlo, de Literaire Soos, het Schaapscheerdersfeest en ‘Dichten in de Wijngaard’.

Voorlezen uit eigen werk tijdens het Schaapscheerdersfeest 25 mei 2017 in Lichtenvoorde

Advertenties