Achtergrond en ervaring

Met een studie Nederlandse taal- en letterkunde achter de kiezen kan ik zeggen dat ik weet waar ik over praat en schrijf als het over woorden gaat. In 2001 rondde ik deze opleiding succesvol af om vervolgens via allerlei omzwervingen terecht te komen bij Achterhoek Nieuws, waar ik sinds 2015 als correspondent voor werk. Op basis van interviews schrijf ik redactionele stukken en advertorials. Ook maak ik persberichten voor organisaties, verenigingen en particulieren die ingezonden kunnen worden naar de redactie.

De liefde voor geschreven taal heb ik van kinds af aan gehad. Op de lagere school schreef ik gedichten in een geel gedichtenschriftje met een roodborstje op de voorkant. Tijdens mijn middelbare schooltijd zat ik bij schoolkrant “Sphinx”. In 2008 begon ik met bloggen, wat een succes bleek. Naar aanleiding van deze blogs zijn er vijf boeken verschenen. Om mij wat meer te bekwamen in het schrijven volgde ik in 2010 een cursus schrijven voor het web. In 2020 ronde ik de opleiding ‘Schrijven als therapeutisch middel af’ waar ik de lessenreeks ‘Schrijf glans aan je barst’ ontworpen heb.

Samen met Dyon Temming van ‘Het Buitenburo’ en Dorian Temming van o.a. ‘Studio Dat’ ben ik betrokken bij de oprichting van de Vrije Soos en Literaire Soos. Initiatieven waarmee het creatieve en kunstenaarsleven in Oost Gelre opbloeit.

Een andere kant van mij is het schrijven van liedteksten. Dit heb ik gedaan voor het trio TweeFM. Zij hebben de woorden vervolgens enthousiast op muziek gezet. De liedtekst ‘Lief zijn’ is opgenomen op de gelijknamige LP die in oktober 2017 is verschenen.

Voorlezen uit eigen werk, vertellen over schrijven, gedichten typen op feesten en partijen heb ik al verschillende malen gedaan: tijdens Mode & Kunst Groenlo, de Literaire Soos, het Schaapscheerdersfeest, ‘Dichten in de Wijngaard’, Vestingdag Groenlo en  Over De Top festival . In 2018 heb ik met het Anonieme Schrijverscollectief gedichten op verzoek getypt op een typemachine tijdens Over de Top. Ook hebben we poëzie geïnspireerd op de dag uitgedeeld en voorgedragen uit eigen werk. Tijdens Let it Snow in december 2018 was ik met mijn typemachine te vinden in het centrum van Lichtenvoorde.  Daar verblijde ik veel mensen met een op maat gemaakt gedicht.

Schrijfcafés organiseer ik vanaf september 2018 in de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Vanaf november 2020 heb ik het het spreekuur ‘Rabarbara geeft schrijfraad’ bij diezelfde Bibliotheek.

Voorlezen uit eigen werk tijdens het Schaapscheerdersfeest 25 mei 2017 in Lichtenvoorde
In actie op Over De Top festival 2018 met het Anonieme Schrijverscollectief. Foto: Martijn Koolmees.
De liefde voor het getypte woord overbrengen op het Over de Top Festival 2018! Foto: Martijn Koolmees