Stilte tijdens de storm

Als jullie het de afgelopen weken hier wat stil vonden, kan ik jullie geen ongelijk geven. Ondanks het feit dat ik nu in de derde week van mijn vakantie zit, ben ik druk in mijn hoofd. Daardoor blijven de woorden weg. Dit heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste daarvan is dat mijn oma met een crisisopname in een verpleeghuis terecht is gekomen. Dat zorgde voor veel stress en geregel in de familie, want de zorg voor haar komt op de schouders van mijn zusje en mij terecht.

Crisis

Mijn zusje en ik hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat oma met haar 98 jaar toch nog een leuke oude dag in het verpleeghuis zal hebben. Corona, het verlies van haar kinderen en ouderdom zorgden ervoor dat mijn oma, die nog zelfstandig woonde, het allemaal niet meer kon bolwerken. Maar trots en eigenwijs als ze is, wilde ze toch de touwtjes niet uit handen geven. Wat ons veel kopzorgen gaf, want alleen zou ze het ook niet redden. Uiteindelijk kwam er een crisis die nu bijna ten einde is. Voor mij en Boef extra lastig omdat we op twee uur rijden van haar afwonen.

Oma heeft nu een kamer in een verpleeghuis in Gouda. Vorige week hebben Boef en ik wat spullen van haar oude woning naar haar nieuwe adres verhuisd. De verpleging en maatschappelijk werker zeiden mij gisteren dat ze zich al aardig thuis voelt. Dus dat is fijn.

De verhuiswagen waarmee Boef en ik spullen van oma verhuisd hebben. Foto: Rabarbara

Aangezien ik ervaring met crisissen heb, vond ik het belangrijk om ondanks de urgentie en spoed van mijn oma toch nog leuke dingen voor mezelf en met Boef te doen. Niemand heeft er wat aan als ik er straks ook weer als een spook bijloop. Dus Boef en ik zijn naar Museum More in Gorssel geweest en hebben een drie kastelen wandeling in Vorden gelopen. Ook is Boef eindelijk klaar met een groot project van hem: het isoleren van onze zolder op een manier waar hij achter kan staan.

Een van de mooie kastelen die Boef en ik tijdens onze wandeling tegenkwamen. Foto: Boef.

Toekomstplannen

Mijn visie van en toekomstplannen met Rabarbara heb ik samen met Anke aangescherpt door met haar een weekend in een appartement bij boerderijcamping Groot Antink in Groenlo (ja, die van de heerlijke jam!) te vertoeven. Daar hebben we het nuttige met het aangename verenigd. Ik heb nu een ondernemersplan voor de komende jaren klaarliggen en heb alles voor de vier kwartalen die volgen al in een kleurrijke planner vastgelegd. Je kan niet alles voorzien, maar wel je koers bepalen. En dat is belangrijk. Nu kan ik de komende tijd doelgericht keuzes maken en is er een hoop ruis uit mijn hoofd verdwenen. Want dat Rabarbara groeit staat als een paal boven tafel.

Het uitzicht van het appartement waar ik samen met Anke toekomstplannen voor Rabarbara heb gemaakt. Foto: Rabarbara

Optreden

Een hoogtepunt is ook mijn optreden met de Wa(a)rtaligen Mark, Henk en Joop geweest in de sfeervol verlichte tuin van Luci Aversteeg en Jan Ubels in Bredevoort. Dit was de eerste keer dat we met ons vieren optraden. In mijn beleving was het een groot succes. Een paar dagen heb ik met mijn hoofd in de wolken rondgelopen en voelde ik mij een gevierd schrijver! Ik kwam goed uit mijn woorden en was nauwelijks zenuwachtig. Klaarblijkelijk groei je op een gegeven moment over plankenkoorts heen.

Website

Roel is nu begonnen met het ontwerpen en bouwen van mijn nieuwe website. Anja heeft bijna alle foto’s ervoor al geschoten. Dus dit zal weleens een van de laatste blogs kunnen zijn die jullie in deze vorm lezen. Het belooft heel wat te worden. Ik kan niet wachten! Nog even geduld!

Gemist

Ik heb jullie de afgelopen weken wel gemist hoor! En het bloggen ook. Maar soms vraagt het leven op een andere manier aandacht van mij. En ik wil graag met die golven meedeinen en jullie geen teksten voorschotelen die ik maar met een half hart en hoofd geschreven heb. Vandaar even pauze. Snappen jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s