Joy

“Vrijheid is ook een band,” zei ik tegen Ellen. Dit nadat ik haar had opgebiecht dat ik haar in een meditatie had losgelaten. De afgelopen twee jaar heb ik veel van haar geleerd op het gebied van spiritualiteit. Met twee vriendinnen ging ik haar regelmatig in Arnhem opzoeken. Ook is ze weleens bij mij thuis geweest. Zo ook vandaag. “Ik verdwijn niet van de aardbodem!”, lachte ze na mijn ontboezeming. Nee. Dat weet ik ook wel, maar ze verhuist in januari met haar man naar Frankrijk en dat betekent dat het contact wel anders zal worden. 

Divine Love

En zo is het leven. Mensen lopen een tijdje met je mee en verdwijnen dan weer wat meer naar de achtergrond. In mijn hart zal Ellen altijd blijven wonen. Zeker nu ik vandaag haar mooie kaartenset ‘Divine Love’ heb ontvangen die 12-12-2020 officieel in de wereld gezet werd. De kaartenset telt 160 kaarten met tekeningen van kwaliteiten van Liefde in Licht Taal. Heel mooi. Prachtig verpakt in een grote doos met speciaal boekje. Ik zal ze met liefde gebruiken. Ook in toekomstige workshops en lessenreeksen die ik wil gaan geven. Dat wat Ellen mij geleerd heeft, kan niemand mij afnemen. Het zal alleen maar groter en mooier worden. De (Goddelijke?) Liefde die door haar nog meer in mijn hart is gaan wonen, ga ik alleen nog maar meer verspreiden. Vooral in woorden en op dit blog. Trouwens, willen jullie nog brieven van mij ontvangen? Laat mij dat dan gerust weten! Ik klim graag in de pen!

Joy

De kaart die staat voor Joy. Foto: Rabarbara

Natuurlijk trok ik gelijk een kaart uit de set en dat was ‘Joy’. Ik voelde meteen de vreugde van croissants eten bij het ontbijt, het zijn van een harlekijn die vrolijk beweegt als er met kunde aan de touwtjes getrokken wordt door eigen en vertrouwde handen, het uitwaaieren van mijn Liefde en de vreugde om te kunnen dansen en bewegen in het leven. Er is een speciale weg voor ons allemaal uitgestippeld. Het is zaak die route met lef te bewandelen en om soms te (durven) verdwalen. Te verdwalen in gedachten, gevoelens en misschien ook wel andere mensen. Als je daarbij maar niet vergeet dat je zelf de rode draad in handen hebt. Je kan je eigen weg uitstippelen, je eigen hart volgen. Het hoeft niet snel, het mag in een slakkentempo; als het levenswiel maar draait. Soms kruisen wegen elkaar of lopen wegen parellel. Dat is het bijzondere van het leven. Net zoals ik het bijzonder vind dat ik ‘Joy’ trok, de kaart die Ellen zelf ook voor de presentatie van haar kaartendek op 12-12 getrokken had. En daarmee is de cirkel voor mij rond. 

Stralen

Ik laat je in Liefde naar Frankrijk gaan Ellen. Geniet van het nieuwe leven dat je met Paul gaat opbouwen. Ik weet zeker dat je ook daar mensen zal laten stralen. Dankjewel dat je een onderdeel was van mijn leven. Dankjewel voor de JOY! Keep in touch.

De kaartenset waardoor Ellen altijd bij mij zal zijn. Foto: Rabarbara

4 reacties op ‘Joy’

 1. Lieve lieve Barbara, je raakt me diep in mijn Hart met deze woorden. Zo bijzonder om te lezen dat je na het ontvangen van dit Card Deck en de kaart JOY, die je getrokken had een blog hebt geschreven. En hoe prachtig verwoord. Er is inderdaad geen afscheid, we zitten in elkaars HART ….
  Ik ben er van overtuigd dat de Licht Codes je nog veel gaan brengen. Ik hoef alleen maar aan je te denken hoeveel ‘JOY’ al met je deed.
  En dit is nog maar 1 van de kwaliteiten van Goddelijke Liefde. Hoe zou het zijn als iedereen alle 160!! kwaliteiten van Goddelijke Liefde in zichzelf zou omarmen?? Hoe zou onze wereld er dan uit zien?
  Dat is dan ook mijn wens en droom, om zoveel mogelijk mensen aan te raken met deze Licht Codes …. aanraken in hun Hart …. en dat uiteindelijk iedereen voelt en weet dat ze Goddelijke Liefde (Divine Love ) zijn.
  Lieve Barbara ik ben dankbaar dat de Engelen ervoor hebben gezorgd dat onze wegen elkaar mochten kruisen, dat de Engelen je helpen, ondersteunen in alles wat jij NU aan het neerzetten bent. Inmiddels weten we dat we elkaar altijd kunnen vinden, ook als ik dadelijk in Frankrijk zit …
  Dank je wel voor je ZIJN en niet voor niets kwam de Licht Code JOY als eerste naar je toe.
  JOY, VREUGDE is ons geboorte-recht ….

  Een hele dikke knuffel en Hartegroet Ellen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Ellen, jouw reactie op mijn blog raakt mij ook diep in mijn 💓. We blijven voor altijd verbonden. En ik ga zeker weten veel plezier aan de kaarten beleven! Dankjewel dat je mij hebt geleerd wat engelen zijn 😘

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s