Woorden zijn goud en lijmen

Ja, ja. Ik ben al een paar dagen op dreef als Artist in my own Residence. Inmiddels hebben Manon en ik ook kennis gemaakt met Tanja Hilgers, een inspirerende kruidenvakvrouw. Zij is als externe kunstenaar aanwezig bij Lokalen. Dorian, die alles organiseert, heeft hiermee een mooie match bedacht. Gisteren hebben we volledig coronaproof buiten een kopje thee zitten drinken, goed kennis gemaakt en ideeën uitgewisseld. Natuurlijk werd ik helemaal blij toen ik erachter kwam dat in een van de boekjes van Tanja ook rabarber voorkwam, want zoals jullie weten ben ik dol op rabarber. In de vroege ochtend had ik Manon feedback op een autobiografisch verhaal van haar gegeven en ging ik voor mezelf aan het brainstormen. Hoe kan ik op een ludieke manier meer bekendheid geven aan Verzinhoofd en het concept eromheen?

Rabarber komt overal voor! Foto: Rabarbara

Kaarten?

In eerste instantie dacht ik aan het maken van kaarten erover en die mensen opsturen. Als een grappige manier van reclame maken. Manon zou deze in haar prachtige stijl mooi kunnen tekenen. Na het kopje thee kwam ik thuis en ging ik zelf fanatiek aan de gang met pen en stiften. Misschien moet ik de kaarten ook wel zelf gaan vormgeven! Ik tekende en tekende en ging om 15 uur een middagdutje doen, want ik was vanaf 5 uur in de ochtend al druk bezig. Hoezo inspiratie op gekke tijdstippen?

Nu denk ik: werken kaarten wel? Ik heb al zoveel kaarten gemaakt de afgelopen jaren. Mensen vinden ze mooi, maar kopen ze niet snel. Kaarten zijn toch een beetje uit de mode en meer een persoonlijke fetisj. Ik heb er nog een hele voorraad van. Misschien dat ik daar iets mee kan doen. Dat ik mensen een kaart stuur die ik al heb en daar iets opschrijf over Verzinhoofd. Of ik vraag of ze mijn blog willen lezen. 

Kintsugi

Een van de kaarttekeningen die ik gefabriceerd heb, kan ik wel mooi gebruiken voor bij dit blog. Het betreft er een die reclame moet maken voor mijn workshop ‘Schrijf glans aan je barst’. Ik geloof namelijk dat je je barsten kan helen met woorden. Denk daarbij aan de Japanse kunstvorm Kintsugi, waarbij kapot servies met goud gelijmd wordt en daarmee een perfecte imperfectie wordt. Voor mij zijn woorden ook goud waard en lijmen ze de gebroken gedachten in mijn hoofd. Ik denk dat dat voor meer mensen kan gelden. En ik denk ook dat het mijn missie is om dat te verkondigen. Nee, ik weet dat het mijn missie is om dat te verkondigen. Hoe volbreng ik deze missie en krijg ik mensen zo gek dat ze bij mij aankloppen voor kennis over een vaardigheid die ik heel mijn leven al uitoefen? Meer exposure, meer fans die over mijn vaardigheden praten en anderen erop attenderen en gericht potentiële geïnteresseerden benaderen. 

Exposure

Organisaties en mensen hier in Lichtenvoorde en omgeving waarvan ik vermoed dat ze mij verder kunnen/willen helpen, heb ik zondag een mail gestuurd. Van een enkeling heb ik al antwoord. Met één zelfs al een gesprek gepland. Natuurlijk moet ik niet vergeten dat we op het moment in een rare tijd leven, met een nog strengere gedeeltelijke lockdown die gisteren afgekondigd is. Veel hebben nu wel andere dingen aan hun hoofd en andere prioriteiten. Wat niet wegneemt dat ik blijf dromen en blijf doorgaan. Dat is nodig. Juist in deze tijden, waarin we dreigen te verzanden in angst en beperkingen. 

Grotere kringen

In ieder geval is Lokalen bereid deze maand mijn project te volgen en enkele van mijn blogs te delen. Daarmee bereik ik weer mensen van buiten mijn eigen netwerk, al zal er wel veel overlap in zitten. Maarreh…alle beetjes helpen! En ik ben blij dat de steen die ik in de vijver gooi steeds grotere kringen maakt. Zie je mij ook groeien?

Kaartontwerp die de kern van mijn boodschap uitbeeldt. Foto: Rabarbara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s