#WOT 8: Woord

Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze ergens geen woorden voor hebben. Dat begrijp ik nooit zo goed. Ik heb namelijk overal woorden voor. Soms is het weleens leeg en dof in mijn hoofd, maar zodra ik mij focus op de woorden in mij (want die leven daar veelvuldig) kom ik altijd tot een bepaalde slotsom. Je kan het ook een mening, visie of gedachte noemen. Maar er komt iets uit mijn vingers als ik mijn gedachten probeer te vangen met mijn toetsenbord. Daar gaat het om.

Op de momenten in mijn leven die vergelijkbaar zijn met de woordeloze van de ‘andere’ mensen, kruip ik achter mijn laptop (een MacBook Pro) en vertellen de woorden mij in een eindeloze stroom hoe ik mij voel, wat ik bedoel en waar ik naartoe wil. Verhelderend en ordenend zijn zij. En ook wijs. Onmeetbaar wijs. Mijn woorden liegen niet, al verfraaien ze de waarheid soms wel. Mijn woorden weten eerder wat ik wil en waar ik sta dan ikzelf. Ze helpen mij en daarmee jou.

Ik heb niet om deze woordenwereld gevraagd. Soms zou ik willen dat ik een andere gave had. Bijvoorbeeld zingen of auto’s maken. Maar dan bedenk ik mij dat ik een van de gelukkige ben die altijd wat te vieren heeft. Er is altijd wel een gedicht of verhaal te schrijven van een gebeurtenis. En zo vang ik mijn leven. Vang ik mijn leven in woorden. Maar niet alleen mijn eigen leven. Nee. Ook dat van anderen. In de artikelen die ik schrijf voor de krant en de columns die ik schrijf over mijn medemens. Als je een schrijver kent, ga je nooit verloren. Je wordt vereeuwigd in geschreven taal. Bestaat er iets mooiers?

 

woorden

 

jij zingt in mij

mijn eigen taal

een gedachtestroom

vol woorden

 

ik schrijf voor jou

mijn eigen taal

een gedachtestroom

met woorden

 

de woorden weten

wat waar wordt

en wat waar is

geen leugen

 

de woorden spreken

wat waar is

voor jou

wat waar wordt

voor mij

 

de woorden zingen

in mij

ik schrijf ze op

voor jou

 

weet jij ze ook?

spreek jij ze ook?

wat is waar?

 

#WOT: betekent Write On Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s