#WOT 7: Foto

Mijn hoofd een beetje schuin en lachen met dichtgeknepen ogen. Zojuist heb ik mijn fotohoofd beschreven. Ik vind het erg leuk om op de foto te gaan, maar ben gelukkig niet continu selfies aan het maken. Dat voert mij toch wel iets te ver. Er zijn zat mensen die nooit op de foto willen. Mijn moeder bijvoorbeeld en ook Boef is er niet voor te porren om voor de camera te gaan staan. Waarom ze dat niet willen, begrijp ik eigenlijk niet goed. Het is toch leuk om jezelf in allerlei hoedanigheden te (laten) zien? En natuurlijk, die met die open mond, dichte ogen of uitgezakte buik zijn niet leuk. Die foto’s houd je stiekem voor jezelf. Maar al die andere mogen er best zijn. Al hoeven ze ook niet allemaal op Facebook (maar wel op Instagram ; )

Ik ben even aan het nadenken of ik een lievelingsfoto heb. Die wil ik dan graag bij dit blog met jullie delen. Denk, denk, denk… Eigenlijk zijn er een paar bijzondere foto’s. Ze zijn in opdracht van mijn moeder gemaakt door een fotograaf. Zij wilde graag dat toen zij en mijn vader 40 jaar getrouwd waren er foto’s zouden komen van Boef en mij, en mijn zusje en haar vriend (mijn nichtje was toen nog niet geboren). En aangezien ik de enige van ons vier ben die graag op de foto gaat, zijn deze foto’s erg bijzonder. Ze hangen daarom ook vol trots bij ons in de woonkamer.

De meest bijzondere foto die ik heb, is die nu van mijn moeder ingelijst op het tv-meubel staat. Voor haar crematie waren we naarstig op zoek naar een foto van haar, wat lastig was omdat ze nooit op de foto wilde. Gelukkig had een vriendin van haar een foto van een dag waarop ze veel plezier had beleefd. Het enige nadeel was dat er mensen op de achtergrond stonden. Een bevriende fotografe van Boef en mij heeft deze met spoed voor ons ‘geblurt’. Nu heeft heel de familie een foto van mijn moeder. En die wordt gekoesterd, omdat iedereen weet dat er maar weinig van haar in omloop zijn. Deze foto deel ik echter niet met jullie, omdat ze dat niet op prijs zou hebben gesteld. De foto’s voor het 40-jarig huwelijk die ingelijst ook bij ons in de kamer hangen, laat ik jullie graag zien. Kijk en bewonder!

 

Foto’s gemaakt er ere van het 40-jarig huwelijk van mijn ouders met een bijgevoegde foto van mijn nichtje.

 

#WOT: betekent Write On Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s