#WOT 6: Zin

Vorige week had ik even geen zin in een WOT. Mijn hoofd stond er niet naar want mijn week was bomvol. Soms voel ik mijn schuldig als ik iets niet doe wat ik afgesproken heb, maar ik heb geleerd dat het geen zin heeft om in je leven dingen tegen je zin te doen. Vaak bestaat er de mogelijkheid om op een later tijdstip het beloofde alsnog te doen. Zoals nu. En dan kan je de taak, het onderwerp of de persoon de volle aandacht geven. Het resultaat mag er dan ook zijn, omdat er dan wel ruimte en zin voor is.

Bij mij is het heel belangrijk dat ik zin in schrijven heb. Dat mijn hoofd en hart er gepassioneerd mee bezig zijn. Als dat niet zo is, is dat in mijn woorden te proeven. Mijn zinnen raken dan niet de harten van de lezers, zij geloven mij dan niet. Dit omdat ik dan ook mezelf niet geloof. En dat ongeloof sijpelt dan in mijn woorden door en krijg ikzelf ook weer teruggekaatst als ik mijn teksten lees. Daarom schrijf ik alleen zinnen wanneer ik er zin in heb, want alleen dan kan ik volledig bij zinnen iets zinnigs zeggen!

Natuurlijk is het anders wanneer ik zakelijke teksten schrijf of voor de krant op pad ben. Dan heb ik altijd woorden en zin(nen) en kan ik mijn zinvolle boodschap wel overbrengen. Maar dat heeft iets te maken met werklust en passie voor schrijven en is iets anders dan ‘blogzin’ en ‘zin om te overdenken’. In mijn werk is het altijd: afspraak is afspraak, zin of geen zin! De gesprekken die ik dan voer geven mij altijd input voor een zinnig verhaal, waar ik graag tot diep in de nacht buiten zinnen voor werk!

Op het moment heb ik zoveel zin in bloggen dat ik ook het woord van deze week op mij neem. Dus tot zo!

 

#WOT: betekent Write On Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s