#WOT 5: Kwijt

Mijn sleutels, mijn pennen en zelfs mijn schoenen ben ik regelmatig kwijt. Mijn hele leven probeer ik mijn spullen op een vaste plek te leggen, maar als ik met mijn hoofd weer eens in de wolken ben, vergeet ik dat. Dan is het een gillende zucht de wereld insturen en Boef vragen of hij weet waar ik dit of dat gelaten heb. In negen van de tien gevallen noemt hij zonder aarzelen de plek waar het gezochte voorwerp zich bevindt. In het andere geval heeft hij een goede tip voor de vindplaats.

Boef heeft de taak op zich genomen waar mijn vader zich vroeger van kweet: zoek wat Rabarbara kwijt maakt. Soms wordt het hem echter ook te gortig en laat hij mij wanhopig door het huis struinen. Er komt vroeger of later altijd een moment waarop hij het niet meer kan aanzien en dan grijpt hij in. Vaak verplaats ik ook voorwerpen naar een in mijn ogen logischere plek. ‘Dat onthoud ik wel,’ denk ik dan. Nee hoor. Vaak kom ik het dan weken, maanden of jaren later tegen als ik naar iets anders op zoek ben.

Een keer was ik iets kwijt buiten mijn schuld. Ik was nog jong. Ik denk zes. Ik had een theeservies waarmee ik regelmatig speelde. Op een dag was het suikerpotje weg. Zoeken, zoeken, zoeken. Mijn moeder wist ook niet waar het was. Al mijn hoop had ik op mijn vader gezet. Wanneer zou hij thuiskomen? Op een gegeven moment keek ik in de vogelkooi. Wat zag ik daar? Mijn gele suikerpotje! Hij hing daar met twee gaten erin met touwtjes erdoor. Gevuld met vogelvoer. Ik jankte de ogen uit mijn kop. Zo was mijn servies niet meer compleet! Hoe mijn ouders mij getroost hebben, weet ik niet meer, maar ik vergat het voorval en speelde de dagen erop braaf verder.

Moraal van het verhaal: anderen kunnen ook iets van mij kwijt maken. Ook al is dat in de meeste gevallen onwaarschijnlijk.

 

#WOT: betekent Write On Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s