#WOT 4: Visie

Waar kom ik mijn bed voor uit? Wat is mijn visie? Ik geloof dat de zaken gaan zoals ze gaan als je ze laat gaan zoals ze gaan. Op een natuurlijke manier. Zonder kunstmatig ingrijpen. Het vertrouwen in het leven en het vertrouwen in de medemens zorgen ervoor dat er dingen gebeuren. Kleine, maar ook grote. Als je handelt vanuit je diepgewortelde dromen en verlangens en deze uitspreekt, lijkt het wel of heel de wereld in beweging komt. Of iedereen meewerkt aan jouw wens. Natuurlijk komt hier ook wel een portie geluk bij kijken. Van op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Maar met de mooie bril op kan je van elk moment en elke plaats wel de juiste maken.

Soms geeft het leven een bevestiging dat je op de goede weg zit. Ook op moeilijke en pijnlijke momenten. Een voorbeeld hiervan is een visioen van mijn vader. Toen mijn moeder onverwacht overleed, kwam onze familie in een hectische stroomversnelling. Er moest van alles geregeld worden voor de crematie, maar ook voor mijn oma en vader, want mijn moeder was mantelzorger voor hen. Iedereen nam op een natuurlijke manier een taak op zich en samen sloegen we ons er doorheen. Op een ochtend vertelde mijn vader dat hij midden in de nacht een visioen had gehad. Hij was ijskoud geworden, had extra dekens gepakt en zag toen plots het gezicht van mijn moeder in een paars licht. Zij zei: ”Jullie hebben alles goed geregeld voor mij.” Dit visioen gaf hem troost en kracht. En ons ook.

Dit was een visioen midden in een gebeurtenis. Maar soms heb je ook beelden van je toekomst. Dan zie je voor je wat er gaat gebeuren of wat je wilt dat er gaat gebeuren. Je dromen, wensen en verlangens worden helder. En naar dat punt kan je toewerken. In zo’n visioen heb ik ooit Rabarbara gezien. Al als kind. Nog niet letterlijk in de vorm waarin ze nu is, maar ik heb er altijd naar toegewerkt. Door altijd te schrijven en mijn woorden te delen. In de loop der jaren vonden ze (eindelijk?) hun vorm: die van een rabarber. Of deze vorm blijvend en definitief is, weet ik niet. Andere visioenen heb ik nog niet gehad. Mijn visie is wel dat ze zich doorontwikkeld in en met haar woorden. Ik heb geen einddoel in gedachten. Alles ligt nog open. En daar kom ik mijn bed voor uit. Er zijn nog zat (woord)wegen te bewandelen. Daar geloof ik eindeloos in.

 

#WOT: betekent Write On Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s