De dichtende stengel

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging. Vanaf vandaag maakt Rabarbara elke woensdag een strip over ‘de dichtende stengel’. De inspiratie is ontstaan door een combinatie van de Mr. Cactus Offical account op Instagram die ik al een tijdje volg en het werk van grafisch ontwerper/illustrator Marc Weikamp. Mr. Cactus Official plaatst elke werkdag een tekening van een cactus naar aanleiding van de actualiteit en Marc heeft twee stripboeken getekend met dichtwerk van de negentiende eeuwse dichters Piet Paaltjens en A.C.W. Staring. ‘De dichtende stengel’ is een mix van deze twee vormen. Een eenvoudige grappige hoofdpersoon (de stengel) en korte rijmende regels (het ‘gedicht’) vormen de basis voor deze wekelijkse strip.

Mijn eerste ‘dichtende stengel’ draag ik op aan Marc. Ik kwam op het idee voor deze tekening omdat ik aan het kijken was hoe ik in Almen kon komen. Daar staat namelijk Museum STAAL, dat binnenkort geopend wordt. ‘De hoofdige boer’, Marc’s laatste stripboek over het bekendste gedicht van Staring, heeft hij gemaakt in opdracht van dit museum. En aangezien ik graag wat over de achtergronden van deze fascinerende dichter wil weten, was ik een bezoekje aan het plannen. Ik keek op de app van 9292 om te kijken hoe ik er kon komen met het openbaar vervoer en zag toen dat er in Almen een bushalte is die ‘de hoofdige boer’ heet. Dit vond ik een grappig en toevallig gegeven. Een mooi onderwerp voor mijn eerste strip.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s