3 reacties op ‘De maan’

  1. Dank je wel! Volgen doe ik de dialecten ook wel een beetje. Vaak heeft een goed verstaander aan een half woord genoeg. Zoals je leest spreek ik het niet. Dat zal ik nooit kunnen. Gelukkig heb ik mijn eigen taaltje 😉

   Geliked door 1 persoon

 1. In Nijmegen zat ik op kamers.
  De Universiteit en andere opleidingen trokken mensen uit Limburg, Achterhoek, Twente en het Oosten van Noord-Brabant. De accenten en dialecten heb ik daar leren verstaan. Al spraken de Limburgers direct Hollands als er een niet-Limburger werd gespot.

  De eigenheid van een streek kan ik nog steeds goed waarderen.

  Winterse groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s