Nieuwe rubriek ‘(te) Gek’ gaat van start!

Soms moet je de koe bij de horens vatten en de zaken die je wilt aanpakken gewoon doen. Zo loop ik al een tijdje rond met het idee voor een nieuwe (vaste) rubriek op mijn blog die ik ‘(te) Gek’ wil noemen. In dit onderdeel wil ik in gesprek gaan met verschillende mensen over hun visie op en ervaringen met ‘(te) Gek’ zijn. Bijna overal in Nederland (en misschien zelfs in heel de wereld) heerst er een taboe op (te) gek zijn. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!” is een veel gehoord credo.

Het is de bedoeling om met verschillende mensen van gedachten te wisselen over het fenomeen ‘(te) Gek’ zijn: hulpverlener, familielid of partner van een (te) gek iemand, cliënt, artiest, iemand met zelf te gekke ideeën of een kijk die anders dan anders is, een werkgever die (te) gekke mensen in dienst heeft of een teamleider die een (te) gek team aanstuurt. Je kan het zo gek niet bedenken!

Mocht ik nu veel mensen voor deze rubriek weten te strikken, is er het idee om een boekje van de blogs te maken. Kleinschalig en in eigen beheer uitgegeven. Om zo de mystificatie rond dit onderwerp een beetje te doorbreken.

Gisteren trok ik de stoute schoenen aan en heb ik een brief opgesteld mét een vragenlijst als handvat voor de gesprekken. Die heb ik naar een paar vrienden en bekenden gemaild waarvan ik dacht dat ze wel open stonden voor een gesprek over dit onderwerp. Binnen no time had ik al twee positieve reacties: DIT & DAT (broer en zus Dyon en Dorian Temming) en Annekée Cuppers (collega-correspondent bij Achterhoek Nieuws) wilden wel meewerken. Dus ik ga van start. Gewoon beginnen en kijken waar het schip strandt. Aankomende week beginnen de gesprekken!

Nu is het wachten of ik ook op mijn andere brieven nog een reactie krijg. Of op dit blog. Misschien wil jij ook wel met mij in gesprek over ‘(te) Gek’ zijn. Laat het mij gerust weten! Ik ben benieuwd of dit project van mij grotere handen en voeten krijgt. Dat zou wel leuk zijn! Of beter gezegd: dat zou te gek zijn!

 

Loesje

 

Een liedje dat goed past bij deze rubriek!

2 reacties op ‘Nieuwe rubriek ‘(te) Gek’ gaat van start!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s