Kleren maken de vrouw

‘Als het morgen regent, ga ik niet,’ zei ik heldhaftig tegen Boef. Vanochtend werd ik wakker en stond mijn hoofd echter naar daadkrachtig ondernemen. Weer of geen weer: ik moest en zou naar Harreveld fietsen om bij Borduuratelier Waenink de pas gekochte kleren af te geven om er mijn beeldmerk op te laten borduren. Het zat stevig in mijn kop. Liever gisteren dan vandaag. Bij het krieken van de dag stond ik al te springen naast ons bed en kon ik haast niet wachten tot ik hét telefoontje had gepleegd. Of ik vanochtend langs kon komen met mijn spullen en mijn vraag over wenkbrauwen en wimpers persoonlijk kon stellen. En ja, dat kon.

De regen in mijn poncho trotserend (als postbezorger ben ik immers alles gewend) trapte ik in een rap tempo door de schone natuur. Het kon me niet snel genoeg. Eenmaal bij Waenink aanbeland, bleek dat mijn wenkbrauwen en wimpers probleem verholpen kon worden. Ik had namelijk ook zwarte kleding uitgezocht en daarbij zouden de details die in het zwart waren in het niet vallen. Met Boef had ik al over oplossingen nagedacht: een witte wolk er omheen, of toch een embleem ervan maken. Mirjam zei echter heel simpel: ’We kunnen de wenkbrauwen en wimpers ook een tint lichter dan zwart maken, donkergrijs, dan vallen ze wel op!’ Perfect! Ideaal! Voor alles is een oplossing! Ik vertelde waar ik op de kledingstukken het beeldmerk wilde en we beklonken de zaak. Gelukzalig fietste ik weer naar huis. Dit keer scheen de zon en keek ik met een verlicht hart naar de goudgele herfstkleuren.

Nu is het wachten op het resultaat. Ergens volgende week zijn de kledingstukken klaar. Ook voor Boef laat ik een T-shirt maken. En voor Nina, mijn nichtje van één. Het zal mij benieuwen. Geduld is nooit mijn sterkste kant geweest, maar ik zal het nu maar toch weer moeten hebben. Rustig aan. Voor alles is een tijd. En als ik ‘de buit’ binnen heb, zal ik jullie een mooie foto laten zien van mij in mijn Rabarbara outfit. Kunnen jullie vast ook niet op wachten. Kleren maken de vrouw.

Rabarbara
Het beeldmerk waarbij de zwarte wimpers en wenkbrauwen in het niet vallen op een zwart kledingstuk. Gelukkig is er voor alles een oplossing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s