Meer voor mannen

Boef is er één. Een echte man. Maxim Hartman kan zijn zoektocht ernaar wel staken met zijn programma ‘Nog meer voor mannen’. Zijn opvoedkundige tips zijn in huize Paulus Potterstraat ook niet nodig. Boef staat waar hij voor staat en laat zijn oren (helaas?) niet hangen naar mijn vrouwelijke nukken en grillen. Echte mannen bestaan dus wel degelijk. Ik woon met het levende bewijs samen. Even heb ik overwogen om Maxim een brief te schrijven over Boef, maar dat kan ik Boef met zijn publiciteitschuwe aard niet aandoen. Dus houd ik het bij dit blog.

Het echte manschap uit zich naast bier drinken in het feit dat Boef een sterke voorkeur heeft voor de films van RTL7, de mannenzender. Zelf kan ik Steven Seagal, Arnold Schwarzenegger en Rambo nu niet meer zien. Niet dat ik ze ooit wel heb kunnen zien, maar toen hoefde ik er voor de goede vrede ook niet naar te kijken. Om de haverklap zijn er films over deze vechtersbazen in de herhaling te zien. Alsof er geen betere onderwerpen zijn om over te filmen. Trouwens, naar dartende mannen kijk ik liever ook niet. Ik ben niet de persoon ernaar om snel iemand lelijk te vinden, absoluut niet. Ik houd juist van getekende mannen met een verhaal. Mooie (fotomodel)mannen, die vind ik vaak juist lelijk. Als je begrijpt wat ik bedoel. Van dartende mannen draait mijn maag echter spontaan om. En laten die nou vaak op RTL7 te zien zijn. De uitdrukking ‘het oog wil ook wat’ heeft voor mij eindelijk betekenis gekregen.

Nu moeten jullie niet denken dat Boef hier de scepter zwaait en ik als een slaaf altijd met hem naar RTL7 zit te kijken. We kijken voor de balans ook wel naar een leuke vrouwenfilm op Net5. Of een goede thriller op Veronica of een andere zender. Meestal is er echter weinig zinnigs op tv en lig ik gewoon wat te dutten tegen Boef aan. Op de achtergrond dan vaak de lijzige stem van Seagal en vechtgeluiden. Ik in dromenland. Uiteraard zonder snurkgeluiden.

Gisteren sprak ik op een feestje met een vriendin over dit gebeuren. Zij herkende zich helemaal in mijn verhaal. Ook zij woont samen met een ‘echte man’. We spraken af dat we in de toekomst elkaar gaan appen als de RTL7-drang weer toeslaat. Onze mannen mogen dan met elkaar naar vechtfilms gaan kijken en wij, wij gaan met tissues en chocolade ons te buiten aan vrouwenfilms. Toen ik Boef vertelde over deze afspraak zei hij doodleuk dat ik dan waarschijnlijk elke avond bij die vriendin zou zitten en beter met haar kon gaan samenwonen. Een echt mannenantwoord dat ik met een korreltje zout neem. Want wat is er leuker dan om samen met je lief knus voor de buis te zitten onder een dekentje op een koude winteravond?

Jullie zien het: naast de tv ook een echte vrouwelijke touch. Dat is 'meer voor vrouwen'.
Jullie zien het: naast de tv ook een echte vrouwelijke touch. Dat is ‘meer voor vrouwen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s