Single van de week

Single of the week
Achteraf kan ik er om lachen. Achteraf ja. Toen ik er midden in zat, stond het huilen me nader. Nu besef ik dat jaloezie de donkerste en slechtste kant in mensen boven haalt. Ook dat het wantrouwen stimuleert. En dat is een slechte zaak. Een kritische blik of kanttekening is goed. Ongegronde achterdocht daarentegen gaat te ver. De confrontatie met dit mindere aspect van mezelf viel me zwaar. Maar ik ben er overheen gekomen.

Mijn Boef en ik woonden nog niet zo lang samen. Dat ging, van mijn kant althans, gepaard met enige onzekerheid. We moesten onze grenzen onderzoeken en wennen aan het delen van huis, haard en bed. Langzaamaan leerden we elkaar en elkaars gewoontes steeds beter kennen. Zo ben ik bijvoorbeeld iemand die graag vroeg naar bed gaat. Boef hangt dan bij voorkeur nog wat langer in de woonkamer rond.

Shock

Het gebeuren speelde zich af in de late avonduren. Ik lag in bed nog naar wat muziek te luisteren. Boef was beneden aan het tv kijken. Dacht ik. Plotseling speelde mijn blaas op: ik moest naar de wc. Na wat moed verzameld te hebben (het was koud en midden in de winter), stapte ik uit bed en liep rillend de trap af. Toen ik klaar was met mijn toiletbezoek besloot ik mijn lief nog een welterusten kus te geven. Ik liep de kamer in en gaf hem een zoen. Mijn blikveld werd getrokken naar de rode internetsite waar hij druk mee bezig was op de laptop. ‘SINGLE VAN DE WEEK’ stond er in koeienletters. In lichte paniek snelde ik naar boven.

Sukkel!

Zal ik er wat van zeggen? Moet ik hem er mee confronteren? Deze vragen spookten rond in mijn hoofd. Ik wilde niet de jaloerse vriendin uithangen die haar vriend niks gunt. Toch was ik in diepe shock van dit alles. Waarom hangt hij nu op een datingsite rond terwijl wij net samenwonen? Uiteraard kon ik de slaap niet vatten. Later kroop Boef bij me in bed en ik besloot, in mezelf heftig mokkend, niks te zeggen.

Jaloezie

Die nacht deed ik geen oog dicht. Draaien, woelen, angstvisioenen. Ook boosheid. Hoe kon hij! Sukkel! De wekker ging ‘s ochtends af. Boef stond op het punt op te staan. Bij mij barstte de bom: ‘Wat deed jij op die datingsite gisterenavond?’ Mijn verwijtende toon bleek Boef te verbazen. Hij begreep duidelijk niet waar ik het over had. ‘Ja, je weet wel, van die ‘Single van de week’’, vervolgde ik dapper. Aan zijn ogen zag ik dat er nu een lichtje ging branden. ‘Maar meisje toch,’ antwoordde hij, ‘dat was een de muzieksite van iTunes. Ze hebben daar elke week een single die je gratis kan downloaden. En dat doe ik als muziekliefhebber nu eenmaal.’ Het schaamrood steeg naar mijn wangen. Jaloezie had me gek gemaakt.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.